Πέμπτη 20 Σεπ 2018

Προβολή ταινίας «Η ιστορία της Πράσινης Γραμμής»

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Αγίας Νάπας θα προβληθεί το Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017, η ώρα 9 το βραδύ, στο Δημοτικό αμφιθέατρο του Μουσείου THALASSA,   η νέα ταινία του Κύπριου σκηνοθέτη και σεναριογράφου, Πανίκκου Χρυσάνθου  «Η ιστορία της Πράσινης Γραμμής».

prasini6

 

Ο Κύπρος (Μιχάλης Σοφοκλέους), ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης, που στέλλεται να υπηρετήσει στην 'πράσινη γραμμή' της Λευκωσίας, ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι στρατιώτες, ο Μουράτ, μένει στο σπίτι του. Ο πόλεμος ανάγκασε και τους δυο να μετακινηθούν - τον Κύπρο από το βορρά στο νότο και τον Μουράτ από το νότο στο βορρά. Όταν ο Μουράτ πάει με άδεια στο χωριό, φέρνει στον Κύπρο ένα δώρο από το σπίτι του, μιαν οικογενειακή φωτογραφία, η οποία ξυπνά τα φαντάσματά του. Μέσα είναι ο σκοτωμένος του πατέρας και η γυναίκα που αγαπούσε. Όταν ο Μουράτ του προτείνει να κάμουν από ένα κρυφό ταξίδι ο καθένας στην 'άλλη πλευρά', ο Κύπρος δέχεται χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες...

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Κύπρου και Ελλάδας, που υποστηρίχτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ, το ΡΙΚ και το πρόγραμμα Media. Η ταινία γυρίστηκε στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας, την Αλαμινό, τη Σωτήρα και τον Πιττοκόπο.

Στους κύριους ρόλους βρίσκουμε τους ηθοποιούς Μιχάλη Σοφοκλέους, CihanTariman, MatthiasLier, Μαρία Μουστάκα, Αντρέα Τσουρή, Θεόδωρο Μιχαηλίδη, BarisRefikoglu, Αχιλλέα Γραμματικόπουλο, Γιάννα Λευκάτη, Δημήτρη Ξύστρα, ErdoganKavaz, Αντρέα Αργυρίδη, Σκεύο Πολυκάρπου και Σίμο Τσιάκκα.

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου