Πέμπτη 20 Σεπ 2018

Εικαστική έκθεση "SUMMERtIME" από τον Αχιλλέα Μιχαηλίδη (PAPARAZZI)

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις
Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 Συντάχθηκε από το Thalassa Museum

Διάρκειας έκθεσης:30 Μαΐου 2014 – 12 Ιουλίου 2014

 

 DSCN4409

Βιογραφικό

OΑχιλλέας Μιχαηλίδης-γνωστός ως Paparazzi- είναι ίσως ο σημαντικότερος (πιο αναγνωρισμένος) εκφραστής της τέχνης Graffiti στην Κύπρο. O καλλιτέχνης θα παρουσιάσει την τέχνη του Graffiti στο Δημοτικό Μουσείο ‘’Θάλασσα της Αγίας Νάπας…..«από μια τέχνη εν δήμο σε μια τέχνη εν οίκο»

 

 

    Ο Paparazzi θεωρείται ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης που γοητεύεται από κοινωνικά ανατρεπτικούς πειραματισμούς για να μας προσφέρει μια άλλη αλήθεια. Προσπαθεί να γεφυρώσει τη τέχνη του δρόμου με τις καλές τέχνες (δηλ. τοstreetartμε τοfinearts) μέσα από μια συνεχή αναζήτηση και πειραματισμό σε θέματα αλλά και σε τεχνοτροπίες. Έτσι προσδίδει μια διαφορετική έννοια και αισθητική στη τέχνη του Graffiti μέσα από μιαδική του μοναδικήπροσέγγιση, εντάσσοντας με φαντασία τις αναζητήσεις του, στη γενικότερη του διαλεκτική εξέλιξη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν πρωτοπόρος στη Κύπρο, στη δημιουργία αυτής της νέας έκφρασης ‘’ζωγραφικής σε τοίχους’’ (ως τότε υπήρχαν μόνο οπαδικά και υβριστικά συνθήματα στους τοίχους ) αλλά και συνέβαλε καθοριστικά στη εξέλιξη της συγκεκριμένης τέχνης, βοηθώντας και συμμετέχοντας σε δεκάδες εκδηλώσεις!!

Με την έκθεση “SUMMERtIME” ο Paparazzi, μέσα από την αναβαθμισμένη αισθητική του, παρουσιάζει θέματα που σχετίζονται με το καλοκαίρι, τον ήλιο, τη θάλασσα με χαρούμενη, ποικιλόχρωμη και χιουμοριστική διάθεση. Γίνεται η αφορμή να ενωθεί το αρχαίο με το μεταμοντέρνο, η συμβολή με την παρεμβολή, το σημαίνων με το σημαινόμενο, η νομοτέλεια με τη συμφιλίωση. Αυτή είναι η 4ηατομική και η 23ηομαδική που συμμετέχει.

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου