Τετάρτη 13 Δεκ 2017

Έκθεση Ζωγραφικής «Θάλασσες» του Αντώνη Ζένιου

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις
Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 Συντάχθηκε από το Thalassa Museum

Copy of pic 1

Διάρκεια έκθεσης:  10 Απριλίου  2015 -  5 Μαΐου 2015

Ο Αντώνης Ζένιος παρουσιάζει τη νέα ζωγραφική δουλειά του με τίτλο "Θάλασσες". Γνήσιος σουρεαλιστής ο Ζένιος, εμπνευσμένος αυτή τη φορά από τη θάλασσα και τα ακρογιάλια του τόπου μας, δίνει μια εικόνα ονειρική, σε συνδυασμό με το ερωτικό στοιχείο.

Βιογραφικό

Ο Αντώνης Ζένιος γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Ορμήδεια της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο και από πολύ µικρός ξεχώριζε για το γνήσιο ταλέντο στη ζωγραφική. Κτίζοντας πάνω στο ταλέντο αυτό κατάφερε σήµερα να είναι ένας από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες του τόπου µας. Γνήσιος σουρεαλιστής παρουσιάζει συνθέσεις σχηµατικά και χρωµατικά ονειρικές µε ένα δικό του µμοναδικό τρόπο. Πηγές έµπνευσης του ο έρωτας, ο άνθρωπος, η µυθολογία, η φύση, ο τόπος µας.

 Το 1984 συμμετέχει για πρώτη φορά σε ομαδική  έκθεση ζωγραφικής στη Λευκωσία, για να ακολουθήσει, ένα χρόνο αργότερα, η πρώτη του ατομική στην Αγία Νάπα. Από τις επόμενες εκθέσεις, σταθμός στην καλλιτεχνική του πορεία θεωρείται η παρουσίαση έργων του το 2002, όταν ο Αντώνης Ζένιος εκθέτει ανάγλυφες δημιουργίες που συνδυάζουν ζωγραφική και γλυπτική, χρησιμοποιώντας ξύλο, πέτρα, άμμο, μέταλλα κ.ά.

Έργα του κοσµούν σήµερα διάφορες ιδιωτικές και δηµόσιες συλλογές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου