Πέμπτη 24 Μαϊ 2018

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ-Πέτρου Πτωχόπουλου, Νεφέλης Πτωχόπουλου και Βάκη Σοφοκλέους

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις
Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 Συντάχθηκε από το Thalassa Museum

Πέτρος Πτωχόπουλος

Ο Πέτρος Πτωχόπουλος γεννήθηκε στην  Λευκωσία  το 1953 και μεγάλωσε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.  Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Weder Ελβετίας. Μετά το ’74 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Λάρνακα αν και η Αμμόχωστος και οι πληγές του ΄74 αναβλύζουν συχνά μέσα από τα μηνύματα των έργων του.

 
Έχει κάνει αρκετές  εκθέσεις σε Κύπρο και εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, σε  7 Εθνικές Πινακοθήκες του εξωτερικού (Ελλάδος, Ρωσίας, Ουκρανίας, Νέας Ζηλανδίας και Βουλγαρίας), στην Εθνική Πινακοθήκη Κύπρου και επίσης σε πολλές ιδιωτικές συλλογές της Κύπρου και του εξωτερικού. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Λάρνακα όπου λειτουργεί σχολή ζωγραφικής.

Αξιοσημείωτη η επιλογή του από τον Έλληνα  εφοπλιστή Γιάννη Βαρδινογιάννη για να ντύσει εικαστικά το πολυτελέστατο  πλοίο «Έλυρος».

Νεφέλη Πτωχοπούλου

 

Η νεαρή ζωγράφος, Νεφέλη Πτωχοπούλου γεννήθηκε το 1983 και κατάγεται από οικογένεια καλλιτεχνών αφού τόσο ο πατέρας της, ο γνωστός Πέτρος Πτωχόπουλος όσο και τα αδέλφια της είναι όλοι ζωγράφοι. Η Νεφέλη σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο και εξωτερικό. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Λάρνακα, όπου διδάσκει σε σχολή ζωγραφικής.

Η πρώτη της ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2015 με μεγάλη επιτυχία και είχε τον τίτλο «Μουσικός Κόσμος». H Νεφέλη Πτωχοπούλου τονίζει ότι «η ζωγραφική και η μουσική είναι δύο τέχνες που καταφέρνουν να διεγείρουν τις αισθήσεις, την όραση και την ακοή και να ταξιδεύουν το μυαλό, ενίοτε να αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης».

 

Βάκης Σοφοκλέους

 

Ο Βάκης Σοφοκλέους  μαθήτευσε στη σχολή ζωγραφικής του Πέτρου Πτωχόπουλου με άριστα αποτελέσματα για 4 και πλέον χρόνια. Με την ικανή καθοδήγηση και το γενναιόδωρο χαρακτήρα του δασκάλου και φίλου του Πέτρου Πτωχόπουλου μπόρεσε να αναπτύξει το ταλέντο του στη ζωγραφική γι' αυτό και αισθάνεται πολύ ευγνώμων γι' αυτό.

Ζωγραφίζει συστηματικά αισθανόμενος τη δημιουργικήχαρά της ζωγραφικής τα τελευταία 7 χρόνια.

Έλαβε μέρος σε 4 ομαδικές εκθέσεις με ιδιαίτερη επιτυχία και καλές κριτικές.

Διατηρεί εργαστήριο κατασκευής ειδών λαϊκής τέχνης και παράλληλα διαχειρίζεται  ξενοδοχειακή μονάδα στη Σκιάθο.

Η αγάπη του για τη φύση  και τον άνθρωπο εκφράζονται μέσα από τα έργα του στη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τη στάση ζωής του.   

 

Copyright © 2012 Thalassa Museum
Δημιουργία Ιστοσελίδας Πέτρος Ανδρέου