ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με νέες εκδηλώσεις, προσφορές και άλλες πληροφορίες.

  εξερευνησε a a Ανακάλυψε τη θαλάσσια ιστορία της Κύπρου Εκδηλωσεις a a Δείτε όλες τις εκδηλώσεις και εκθέσεις που πραγματοποιούνται. Κοπιαστε a a Στο Μουσείο μας λειτουργεί ένα πολύ σύγχρονο καφέ εστιατόριο και κατάστημα με αναμνηστικά είδη.
  Η Ιστορία της θαλάσσιας ζωής της Κύπρου

  Το Μουσείο Μας

  Καλωσορίσατε στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA, το οποίο άρχισε τη λειτουργία του, Αύγουστο του 2005, υπό την διεύθυνση του Ιδρύματος Πιερίδη σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης και το Ίδρυμα Θαλάσσιας Ζωής Τορναρίτη-Πιερίδη.

  Το μουσείο έχει ως θέμα τη θάλασσα και ως στόχο να παρουσιάσει στο κοινό και τους επισκέπτες της Κύπρου τον ρόλο και τη σημασία της θάλασσας στην Ιστορία της Μεγαλονήσου από την παλαιοντολογία μέχρι σήμερα.

  Τα παλαιοντολογικά, γεωλογικά, αρχαιολογικά και τα θαλάσσιας ζωής εκθέματα παρουσιάζονται σε υποδαπέδιες γυάλινες προθήκες πάνω στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να περπατά και να τα βλέπει, σε προθήκες, σε εκθέματα που τοποθετούνται ελεύθερα στον χώρο και σε εκθέματα που κρέμονται από την οροφή.

  Το στοιχείο της θάλασσας ενσωματώνεται στο εξαιρετικό αυτό αρχιτεκτόνημα των 3600 τ.μ. με τη χρήση τεχνητού οξειδωμένου μετάλλου και υλικών όπως το μάρμαρο, ο όνυχας και το ξύλο. Για να καταστούν οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου ωφέλιμοι, τόσο από επιστημονικής και διδακτικής σκοπιάς όσο και από άποψη θέασης, ο άξονας των επισκέψιμων χώρων διαιρέθηκε σε εφτά διαφορετικά επίπεδα.

  Επίσης, στο Μουσείο λειτουργεί ένα πολύ σύγχρονο καφέ εστιατόριο και κατάστημα με αναμνηστικά είδη. Για τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει στο χώρο του μουσείου υπαίθριο αμφιθέατρο για μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις.

  Κάντε Κράτηση

  Εκδηλώσεις

  Το Μουσείο μας διαθέτει πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους με σκοπό να εμπλουτίσει την πολιτιστική γνώση και εμπειρία όλων των επισκεπτών, ανεξαρτήτου ηλικίας. Το αρχείο Εκδηλώσεων μας θα ανανεώνεται τακτικώς.

  Οι κριτικές μας απο το έμπιστο TripAdvisor

  Χαρούμενοι Επισκέπτες

  Δραστηριότητες Μουσείου

  Εκδηλώσεις

  Διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία εκθέσεων και εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

  Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με νέες εκδηλώσεις, προσφορές και άλλες πληροφορίες.

  Εγγραφείτε στο newsletter μας

   Δευ: 09πμ ‒ 03μμ
   Τρί ‒ Παρ: 09πμ ‒ 05μμ
   Σάβ: 09πμ ‒ 02μμ
   Κυρ: Κλειστά

   Ενήλικες:
   €4 Ατομικό, €2.5 Γκρουπ

   Μαθητές Λυκείου/Φοιτητές:
   €2.50 Ατομικό, €1.50 Γκρουπ

   Μαθητές Δημοτικού/Γυμνασίου
   €1.50 Ατομικό, €1.50 Γκρούπ

   Λεωφ. Κριού Νερού 14
   Αγια Νάπα, 5345, Κύπρος
   P.O. BOX 30707